badrum

Elinstallationer i badrum

Elinstallationer i badrum

Välkommen till El-ljus, er dedikerade partner för professionella elinstallationer i badrum. Varje projekt kräver precision och kompetens för att skapa säkra och effektiva elektriska lösningar. Med år av erfarenhet och en passion för branschen strävar vi efter att leverera överlägsen service och skräddarsydda installationer som uppfyller högsta standarder. Hos oss kombinerar vi teknisk expertis med en personlig touch för att skapa en unik och professionell upplevelse för varje klient. Med oss kan du lita på att din elinstallation i badrummet hanteras med högsta precision och omsorg.

elinstallationer i badrum

Behöver du hjälp med elinstallationer i badrum?

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Elinstallationer i badrum regler

Elektriska produkter i badrummet måste uppfylla särskilda fuktskyddsstandarder för att hantera den höga luftfuktigheten. Märkning med rätt IP-klass är avgörande för att indikera produkternas lämplighet för olika områden i badrummet. Fuktkänsliga områden, som de nära duschen eller badkaret, kräver högre fuktskyddsnivåer, vilket innebär att enheter där bör vara fast anslutna. Uttag och apparater med stickpropp bör undvikas i de fuktigaste områdena, och principen är att ju fuktigare det är, desto högre IP-klass krävs. Hör av er till oss för säkra elinstallationer i badrum.

Eluttag i badrum

Uttag i bad- och duschrum ska skyddas av jordfelsbrytare och får inte placeras var som helst. Tidigare var det vanligt med speciella uttag avsedda för rakapparater. De uttagen behövde inte skyddas av jordfelsbrytare.

El-ljus och säkerhet

För oss på El-Ljus är certifieringen av avgörande betydelse. Den markerar vårt åtagande för säkerhet och professionalism i alla elinstallationer. Genom att vara certifierade garanterar vi våra kunder att arbetet utförs med hög kompetens och i enlighet med branschens bästa praxis, vilket skapar trygghet och pålitlighet i våra tjänster. Att vara certifierade elföretag är inte bara ett krav, det är vårt löfte om kvalitet och säkerhet.

Frågor och svar

Får man göra elinstallationer i dusch och badrum själv?

Elinstallationer i dusch och badrum bör utföras av behörig elektriker för att säkerställa korrekt fuktskydd och undvika elolyckor. Det rekommenderas inte att göra det själv.

Får man ha vägguttag i badrum?

Ja, man får ha vägguttag i badrum, men de måste vara försedda med jordfelsbrytare och placeras på rätt sätt för att minimera risken för elolyckor.

Får man ha utanpåliggande el i badrum?

Utanpåliggande elinstallationer i badrum är inte rekommenderade. Alla ledningar och eluttag bör vara integrerade i väggarna för att undvika fukt- och säkerhetsproblem.

Vad kostar det att dra in el i badrummet?

Kostnaden för att dra in el i badrummet varierar beroende på omfattningen av arbetet, valda produkter och plats. Kontakta oss idag för en exakt prisbild.

Får man koppla in tvättmaskin själv?

Att koppla in tvättmaskinen själv kan vara möjligt, men det beror på lokala regler och den elektriska installationens krav. För att säkerställa korrekt anslutning och undvika problem rekommenderas det att använda en behörig elektriker och överväga professionell hjälp för vattenanslutning och avlopp. Kom ihåg att självinstallation kan påverka garantin, så det är viktigt att konsultera tvättmaskinens installationsanvisningar och följa tillverkarens rekommendationer.

Får man ha ojordade uttag i badrum?

Nej, det är inte tillåtet att ha ojordade uttag i badrum. För att säkerställa elektrisk säkerhet och minimera riskerna för olyckor, krävs användning av jordade uttag och jordfelsbrytare. Det är starkt rekommenderat att anlita en kvalificerad elektriker för korrekt installation och överensstämmelse med gällande säkerhetsstandarder i badrummet.

Boka idag!

Vi utför elinstallationer åt såväl företag som privatpersoner. Alla våra installatörer har lång erfarenhet samt är godkända av Installatörsföretagen vilket säkrar att aktuella regler och föreskrifter följs. 

Ring 018-21 51 00, maila info@el-ljus.se eller använd kontaktformuläret på hemsidan.

Felsökning

Vi hittar inte bara felet, vi löser det!

Belysning

Rätt ljus och kanske dimmer på rätt plats.

Elcentral

Modern elcentral med jordfelsbrytare ordnar vi.

Elinstallation av ugn och spishäll

Nytt kök? Vi fixar installationerna.

Laddbox

Ladda äntligen elbilen hemma.