Installing a spotlight in the room. A man is using an insulating tape to the bare electric wires.

Installera Utomhusbelysning

Säkra elinstallationer för fasadbelysning

Välkommen till våra expertelektrikers landningssida för utomhusbelysning. Vi är specialister på att installera utomhusbelysning som förvandlar din utomhusmiljö till en vacker och välupplyst plats. Oavsett om du behöver stolpbelysning, fasadbelysning eller utebelysning för väggar, så är vi här för att hjälpa dig. Vår erfarna team är skickliga på att installera och skapa den perfekta utomhusbelysningen för ditt hem eller företag. Med våra tjänster kan du njuta av både funktion och stil med rätt utomhusbelysning. Kontakta oss idag för att få den optimala utomhusbelysningen installerad på din fastighet.

Vill du installera utomhusbelysning?

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Vad ska man tänka på vid fasadbelysning?

Vid fasadbelysning är det viktigt att överväga placering, ljusstyrka, riktning och stil. Placeringen bör accentuera arkitekturen och skapa önskad atmosfär. Ljusstyrkan bör vara tillräcklig för syftet, och riktningen bör vara justerbar för att skapa olika effekter. Stilen bör harmoniera med husets design.

Hur installerar man fasadbelysning?

Installationen av fasadbelysning involverar vanligtvis följande steg: planering och design, placering av armaturer, installation av kabel och strömförsörjning, fästning av armaturer på fasaden och anslutning till elnätet.

Får man byta utomhusbelysning själv?

Ja, du har rätt att själv byta utomhusbelysning. Det är dock viktigt att följa säkerhetsföreskrifter och har grundläggande kunskap om elektriska installationer. Vid tveksamheter är det alltid klokt att anlita en elektriker för att säkerställa en korrekt och säker installation.

Hur mycket lumen behöver man utomhus?

Lumenbehovet varierar, men vanligtvis behöver du 1000-2000 lumen per kvadratmeter för utomhusbelysning. Det är viktigt att anpassa lumenantalet till ditt specifika utrymme och ändamål. Om du är osäker på vilken typ eller mängd belysning du behöver kontakta oss.

Boka idag!

Vi utför elinstallationer åt såväl företag som privatpersoner. Alla våra installatörer har lång erfarenhet samt är godkända av Installatörsföretagen vilket säkrar att aktuella regler och föreskrifter följs. 

Ring 018-21 51 00, maila info@el-ljus.se eller använd kontaktformuläret på hemsidan.

Felsökning

Vi hittar inte bara felet, vi löser det!

Belysning

Rätt ljus och kanske dimmer på rätt plats.

Elcentral

Modern elcentral med jordfelsbrytare ordnar vi.

Elinstallation av ugn och spishäll

Nytt kök? Vi fixar installationerna.

Laddbox

Ladda äntligen elbilen hemma.