Jordfelsbrytare inkoppling

Varför är jordfelsbrytare så viktiga?

Jordfelsbrytare, även kända som jordfelsreläer, är avgörande komponenter i alla elektriska system. Deras främsta syfte är att skydda dig, ditt hem eller ditt företag från elektriska faror. Jordfelsbrytare övervakar strömmen i kretsen och reagerar omedelbart om de upptäcker en obalans, vilket kan vara ett tecken på en läckström. Denna snabba reaktion förhindrar allvarliga olyckor, inklusive eldsvådor och elektriska stötar.

jordfelsbrytare inkoppling | El-ljus

Professionell inkoppling av jordfelsbrytare

Jordfelsbrytare inkoppling är en uppgift som bör hanteras av erfarna och kvalificerade elektriker. Felaktig installation kan innebära risker och försämra jordfelsbrytarens prestanda. El-ljus har en stark bakgrund inom inkoppling av jordfelsbrytare och är redo att säkerställa att din jordfelsbrytare fungerar korrekt, vilket ger dig ultimat trygghet. Läs mer om jordfelsbrytare hos Elsäkerhetsverket.

Behöver du hjälp med jordfelsbrytare inkoppling?

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Frågor och svar

Byta jordfelsbrytare: när och varför?

Även jordfelsbrytare kan behöva bytas med tiden. Tekniken utvecklas och äldre enheter kanske inte uppfyller de senaste standarderna. Om du misstänker att din jordfelsbrytare är föråldrad eller fungerar felaktigt, kan våra elektriker hjälpa dig att byta ut den med en modern och effektiv enhet.

Vad är skillnaden mellan en jordfelsbrytare och en säkring?

En jordfelsbrytare övervakar strömmen och stänger av kretsen om den upptäcker en obalans. En säkring bryter kretsen när strömmen överstiger säkringens kapacitet.

Kan jag installera en jordfelsbrytare själv?

Vi rekommenderar starkt att jordfelsbrytare inkoppling utförs av en licensierad elektriker för att säkerställa säkerhet och överensstämmelse med lokala bestämmelser.

Vad är skillnaden mellan en typ A och en typ B jordfelsbrytare?

En typ A jordfelsbrytare reagerar på asymmetriska jordfelströmmar, medan en typ B jordfelsbrytare även kan detektera symmetriska jordfelströmmar. Typ B används när extra säkerhet krävs, som i elbilsladdning.

Boka idag!

Vi utför elinstallationer åt såväl företag som privatpersoner. Alla våra installatörer har lång erfarenhet samt är godkända av Installatörsföretagen vilket säkrar att aktuella regler och föreskrifter följs. 

Ring 018-21 51 00, maila info@el-ljus.se eller använd kontaktformuläret på hemsidan.

Felsökning

Vi hittar inte bara felet, vi löser det!

Belysning

Rätt ljus och kanske dimmer på rätt plats.

Elcentral

Modern elcentral med jordfelsbrytare ordnar vi.

Elinstallation av ugn och spishäll

Nytt kök? Vi fixar installationerna.

Laddbox

Ladda äntligen elbilen hemma.