Installera laddstation hemma

En laddbox är en speciellt anpassad laddstation som är avsedd för användning på privat mark, vilket ger dig möjlighet att ladda din elbil bekvämt hemma istället för att behöva söka upp en offentlig laddstation.

Den vanliga laddboxen består av en enkel laddkabel som enkelt kan kopplas till din elbil, samt en kompakt kontrollenhet som ansluts till ditt hemmas vägguttag. Genom att ansluta din elbil och aktivera laddprocessen med en enkel knapptryckning på kontrollenheten, påbörjar fordonet laddning med elektricitet. Detta gör det smidigt och bekvämt att hålla din elbil laddad och redo för dina resor.

Det finns olika typer av laddboxar på marknaden, med olika egenskaper och prestanda

Vissa laddboxar är snabbare än andra, och kan ladda en elbil på bara några timmar, medan andra tar längre tid. Det är viktigt att du väljer en laddbox som passar dina behov och din elbil samt fastighetens förutsättningar.

Att installera laddbox hemma kan vara en bra investering om du har en elbil, eftersom det gör det enklare och mer bekvämt att ladda din bil hemma i stället för att behöva åka till en offentlig laddstation. Dessutom kan det spara dig pengar på lång sikt, eftersom du slipper betala för elen på offentliga laddstationer.

Installationspaket

Vi på Elljus har stor erfarenhet att installera laddbox till privatpersoner, kontakta oss om du har frågor så hjälper vi dig.

Installationspaket

 • EVON Från 6 800 SEK inkl. moms och ROT
  Dynamisk lastbalansering tillkommer 1 895 SEK inkl. moms och ROT
EVON Laddbox

Inkluderat:

 • Max 5 timmars arbete
 • 60 km resa ToR max tid 1,5 tim
 • 10 m kabeldragning
 • 2 håltagningar(ej betong)
 • Installation, driftsättning, funktionstest
 • Grön ROT registrering
 • Uppsäkring inkl. ev. anmälan till nätbolag

Laddbox EVON

Läs mer om EVON här

Installationspaket Defa Power

 • DEFA Power 9570kr inkl moms och ROT.  Pris inkl lastbalansering.

Inkluderat:

 • Max 5 timmars arbete
 • 60 km resa ToR max tid 1,5 tim
 • 10 m kabeldragning
 • 2 håltagningar(ej betong)
 • Installation, driftsättning, funktionstest
 • Grön ROT registrering
 • Uppsäkring inkl. ev. anmälan till nätbolag

Laddboxar från Defa

Läs mer om DEFAs produkter här

The driver of the electric car inserts the electrical connector to charge the batteries. Unrecognizable man attaching power cable to electric car. Electric vehicle Recharging battery charging port.

Installera laddbox i 3 steg

Att installera laddbox för din elbil hemma kräver i allmänhet att du har en elinstallatör med rätt kompetens och erfarenhet att göra jobbet. Det är viktigt att installationen görs rätt för att undvika skador på din elbil eller ditt elnät.

1. Första steget är att välja en laddbox som passar dina behov och din elbil

Det är också viktigt att kontrollera att din hemförsäkring täcker installationen och användningen av laddboxen.

2. När du har valt en laddbox och fått tillstånd från din hemförsäkring

Då bör du kontakta en elinstallatör som kan göra installationen åt dig. Installatören kommer att kontrollera att ditt elnät har tillräcklig kapacitet för att klara av laddningen av din elbil, och att laddboxen är rätt dimensionerad för ditt behov.

Installationen kan innebära att elinstallatören behöver göra omväxlande åtgärder, såsom att installera en ny säkring eller en ny elmätare. Installatören kommer också att hjälpa dig att koppla in laddboxen och kontrollenheten, och lära dig hur du använder den.

3. När installationen är klar

Testa laddboxen noga för att se att den fungerar som den ska, och att du kan ladda din elbil på ett säkert och effektivt sätt.

Du bör också kontakta elleverantören och se till att du har rätt abonnemang och elavtal för att ladda din elbil hemma.

Frågor och svar om elbilsladdning

Vad är dynamisk lastbalansering?

Dynamisk lastbalansering är en teknik som beaktar den samlade elförbrukningen i fastigheten och smart fördelar den tillgängliga elen mellan olika apparater, inklusive laddboxar, för en effektiv och optimerad laddningsprocess. Läs mer om lastbalansering här.

Varför är det säkrare att ladda med en laddbox

Att ladda din elbil med en laddbox är en säkrare alternativ tack vare dess förbättrade kapacitet och inbyggda skyddsfunktioner, som skyddar mot överbelastning och elektriska fel. Med professionell installation av erfarna elektriker kan du vara säker på att din laddbox är korrekt ansluten och att risken för olyckor minskar avsevärt. Sammantaget erbjuder laddboxar en pålitlig och säker laddningslösning för ditt elbilsbehov.

Hur installerar jag laddbox om jag bor i lägenhet?

Om du bor i lägenhet och vill installera en laddbox för din elbil, behöver du först kontakta din fastighetsförvaltare eller styrelse för att ta reda på om det är tillåtet och vilka regler som gäller för installation av laddinfrastruktur. Därefter kan du anlita en kvalificerad elektriker för att utföra installationen och säkerställa att den följer alla säkerhets- och föreskriftsstandarder. Slutligen kan du njuta av bekvämligheten med att ladda din elbil hemma på ett säkert och tillförlitligt sätt.

Vi på El-ljus har stor erfarenhet av installationer

Kontakta oss om du har frågor så hjälper vi dig. Vi hjälper dig att installera laddbox så snabbt som möjligt!