Installera Laddbox

Installera laddstation hemma

En laddbox är en speciellt anpassad laddstation som är avsedd för användning på privat mark, vilket ger dig möjlighet att ladda din elbil bekvämt hemma istället för att behöva söka upp en offentlig laddstation.

Den vanliga laddboxen består av en enkel laddkabel som enkelt kan kopplas till din elbil, samt en kompakt kontrollenhet som ansluts till ditt hemmas vägguttag. Genom att ansluta din elbil och aktivera laddprocessen med en enkel knapptryckning på kontrollenheten, påbörjar fordonet laddning med elektricitet. Detta gör det smidigt och bekvämt att hålla din elbil laddad och redo för dina resor.

Installationpaket

Vi på Elljus har stor erfarenhet att installera laddbox till privatpersoner, kontakta oss om du har frågor så hjälper vi dig.

Installationspaket

  • EVON Från 5 800 SEK inkl. moms och ROT
    Dynamisk lastbalansering tillkommer 1 395 SEK inkl. moms och ROT

Inkluderat:

  • Max 5 timmars arbete
  • 60 km resa ToR max tid 1,5 tim
  • 10 m kabeldragning
  • 2 håltagningar(ej betong)
  • Installation, driftsättning, funktionstest
  • Grön ROT registrering
  • Uppsäkring inkl. ev. anmälan till nätbolag

Laddboxar från Defa

Läs mer om DEFAs produkter här

Laddbox EVON

Läs mer om EVON här

Det finns olika typer av laddboxar på marknaden, med olika egenskaper och prestanda

Vissa laddboxar är snabbare än andra, och kan ladda en elbil på bara några timmar, medan andra tar längre tid. Det är viktigt att du väljer en laddbox som passar dina behov och din elbil samt fastighetens förutsättningar.

Att installera laddbox hemma kan vara en bra investering om du har en elbil, eftersom det gör det enklare och mer bekvämt att ladda din bil hemma i stället för att behöva åka till en offentlig laddstation. Dessutom kan det spara dig pengar på lång sikt, eftersom du slipper betala för elen på offentliga laddstationer.

installera laddbox | el-ljus

Installera laddbox

Att installera laddbox för din elbil hemma kräver i allmänhet att du har en elinstallatör med rätt kompetens och erfarenhet att göra jobbet. Det är viktigt att installationen görs rätt för att undvika skador på din elbil eller ditt elnät.

Första steget är att välja en laddbox som passar dina behov och din elbil

Det är också viktigt att kontrollera att din hemförsäkring täcker installationen och användningen av laddboxen.

När du har valt en laddbox och fått tillstånd från din hemförsäkring

Då bör du kontakta en elinstallatör som kan göra installationen åt dig. Installatören kommer att kontrollera att ditt elnät har tillräcklig kapacitet för att klara av laddningen av din elbil, och att laddboxen är rätt dimensionerad för ditt behov.

Installationen kan innebära att elinstallatören behöver göra omväxlande åtgärder, såsom att installera en ny säkring eller en ny elmätare. Installatören kommer också att hjälpa dig att koppla in laddboxen och kontrollenheten, och lära dig hur du använder den.

När installationen är klar

Testa laddboxen noga för att se att den fungerar som den ska, och att du kan ladda din elbil på ett säkert och effektivt sätt.

Du bör också kontakta elleverantören och se till att du har rätt abonnemang och elavtal för att ladda din elbil hemma.

Vi på El-ljus har stor erfarenhet av installationer

Kontakta oss om du har frågor så hjälper vi dig. Vi hjälper dig att installera laddbox så snabbt som möjligt!